Forum Lambo.pl & RossoCorsa.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Lamborghini Estoque Concept
Autor Wiadomość
junior93 

Wysłany: 2008-09-16, 20:17   Lamborghini Estoque Concept

Lamborghini oficjalnie przyznało, że na salonie samochodowym w Paryżu zostanie zaprezentowany nowy model.
Kod:
http://www.worldcarfans.com/9080916.014/lamborghini-releases-paris-teaser-for-new-model

roberto_nfs 
Moderator

Wysłany: 2008-09-17, 13:58   

Model zostanie zaprezentowany prasie 1 października o godzinie 21:00. Stoisko Lamborghini będzie miało numer 110 i będzie usytuowane w hali czwartej.

Co do samego modelu to wiem, że oczywiście wielu powie mi, że to na 100% będzie SV, ale mnie się to wydaje trochę dziwne. "It’s not just a new Lamborghini. It’s a new world" pisze Lamborghini w króciutkim pressie na swojej stronie. To chyba za mocne słowa, żeby prezentować po prostu kolejną "wariację" na temat Lamborghini Murcielago. Więc zaryzykuję stwierdzenie, że to będzie następca Murcielago. :->

kingsize 
Telaisti

Wysłany: 2008-09-17, 15:00   

roberto_nfs napisał/a:
Więc zaryzykuję stwierdzenie, że to będzie następca Murcielago. :->

Odważna teoria. Z moich źródeł wynika, że będzie to ostatnia odmiana Murcielago LP640, za nim nowy model wejdzie na rynek. Styl nadwozia będzie podobny do tego z Reventona i podobnie jak on SV będzie wersją limitowaną. Pod maską znajdziemy silnik mocniejszy o około 30-40 koni mechanicznych. Cena będzie oscylowała w okolicach 230 000 euro.
"Nie obchodzi mnie to, czy samochód ma elektrycznie otwierane szyby. Nie obchodzi mnie to, czy szczeliny w drzwiach są równe, ale kiedy kierowca wciśnie pedał gazu chcę by miał mokro w gaciach" Enzo Ferrari

Jaguar 

Wysłany: 2008-09-17, 15:38   

A jest szansa że to całkowicie nowy model (który nie będzie następcą lub ulepszoną wersją obecnych)?

junior93 

Wysłany: 2008-09-17, 17:58   

Jest szansa, ponieważ Lamborghini zapowiedziało:
"It’s not just a new Lamborghini. It’s a new world".

Jaguar 

Wysłany: 2008-09-17, 20:14   

junior93 napisał/a:
Jest szansa, ponieważ Lamborghini zapowiedziało:
"It’s not just a new Lamborghini. It’s a new world".

Taa, po takich słowach to możemy spodziewać się nawet statku kosmicznego Lamborghini :lol: Chyba jednak trochę przesadzają :-P

Stig

Wysłany: 2008-09-19, 01:36   

Na mieście gadają: ;)

http://www.worldcarfans.c...-a-four-door-gt

LuXy640 
LP640 - dream car

Wysłany: 2008-09-19, 10:18   

Czy dobrze z tego zrozumiałem że chcą zrobić coś na wzór Porsche Panamera???

roberto_nfs 
Moderator

Wysłany: 2008-09-19, 16:48   

Pojawiło się nowe zdjęcie:

Bardzo długa maska, więc wnioskuję, że silnik będzie umieszczony z przodu, nawet gdyby to było "tylko" V8, czy V10 zapożyczone z Gallardo. Ja obstawiam Lavarinjo, czyli duże, luksusowe GT z V12 pod maską, chociaż California też czeka na konkurencję. Ale raczej dostanie ją 612 Scaglietti.

el_ 
Administrator
Lambo.pl

Wysłany: 2008-09-19, 17:10   

roberto_nfs napisał/a:
Bardzo długa maska, więc wnioskuję, że silnik będzie umieszczony z przodu, nawet gdyby to było "tylko" V8, czy V10 zapożyczone z Gallardo. Ja obstawiam Lavarinjo, czyli duże, luksusowe GT z V12 pod maską, chociaż California też czeka na konkurencję. Ale raczej dostanie ją 612 Scaglietti.

Bardzo słuszne wnioski - mam identyczne, aż musiałem sobie ze zdjęciem LP640 porównać dla pewności :D

LuXy640 
LP640 - dream car

Wysłany: 2008-09-19, 18:12   

Hmm po tym zdjęciu wnioskuje że to może być piękny samochód. Zresztą jak każde Lamborghini. Jakieś inne pomysły jaki rodzaj samochodu to może być? Ja stawiam na coś w rodzaju 4 drzwiowego coupe.

roberto_nfs 
Moderator

Wysłany: 2008-09-19, 18:27   

W 4doora nie chce mi się wierzyć, jakkolwiek jedno Lambo trzeba przyznać: mają talent z ukrywaniem samochodów. Nie przypominam sobie historii, kiedy jakiejś marce udałoby się ukryć przed spy shooterami taki model... żadnych zdjęć zamaskowanych samochodów, nic, kompletnie nic. Więc dokładnie nie wiemy, czego można się spodziewać. Niby obok pospolitego (w porównaniu) Mercedesa CLS, czy Passata CC powstają dużo szlachetniejsze Panamera i AM Rapide, ale nie widzi mi się limuzyno-Lambo. Ja obstawiam duże, czteromiejscowe, dwudrzwiowe GT z V12. I IMO może być tak, że silnik zostanie rpzeszczepiony z Murcio, a w następcy Murcielago pojawi się zupełnie nowa jednostka. Ale to już wyłącznie moje prywatne domysły.

Stig

Wysłany: 2008-09-19, 19:37   

Jedno jest pewne silnik z przodu, a czy to będzie GT czy coupe 4d, to z tych skrawków, które do tej pory mamy zapowiada się świetnie. :-> Swoją drogą, racja Roberto... Niesamowici są z ukrywaniem prototypów. Gdzieś to musieli w końcu testować, a nic nie przeciekło. Sam nie wiem jak to możliwe... :shock:

el_ 
Administrator
Lambo.pl

Wysłany: 2008-09-20, 14:50   

Stig napisał/a:
Gdzieś to musieli w końcu testować, a nic nie przeciekło. Sam nie wiem jak to możliwe... :shock:

Gadaliśmy o tym niedawno z Mateuszem i mamy dwie teorie - albo jeździły jako zamaskowane Panamery :-P albo to, co pokażą w Paryżu nie będzie jeździć - będzie to tylko nadwozie z wnętrzem i silnikiem pozornie wyglądające na kompletne, a po premierze jak wszyscy będą wiedzieć jak wygląda zaczną się testy drogowe.

Stig

Wysłany: 2008-09-21, 04:35   

Ja bym stawiał na 4d coupe, nie na GT, więc opcja z Panamerą może i prawdopodobna. Przekonamy się już niebawem. ;-)

Odpowiedz do tematu