albo to, co pokażą w Paryżu nie będzie jeździć - będzie to tylko nadwozie z wnętrzem i silnikiem pozornie wyglądające na kompletne, a po premierze jak wszyscy będą wiedzieć jak wygląda zaczną się testy drogowe.
No właśnie, ale czy nie będzie jeździć... drugi teaser wygląda bardzo realistycznie (tarcze hamulcowe wyglądają na autentyczne), felgi jak gotowe do produkcji, a nie jak koła na pokaz. No i mówią, że "new Lamborghini", co może sugerować że to właśnie nowe Lambo, a nie tylko jego zapowiedź. Ale i taka opcja jest możliwa.
Ja mam jeszcze jedną teorę. Otóż rzeczywiście nie zawsze daje się złapać samochód, a najczęściej spyshoty to tzw. "przecieki kontrolowane". Całkiem odkryty prototyp Panamery jeżdżący po autostradzie to przecież nie przypadek, tylko świadome działanie firmy, mające na celu zrobienie troszkę szumu wokół samochodu. Może Lamborghini poszło inną drogą i stwierdziło, że kontrolowanych przecieków nie będzie i... nie wiem, zamknęli się tylko na torze... . Kto ich tam wie .
No właśnie, tylko pytanie, czy rzeczywiście będzie to konkurent dla 612, bo dużo mówi się o możliwości powstania czterodrzwiowedo coupe w stylu Panamery, czy Rapide'a. Jednak ja ciągle mam nadzieję (i tak wróżę ), że będzie to duże GT.
Co do wizji... średnio mi się podobają i ja uważam, że jeśli tak będzie wyglądało nowe Lambo to będzie średniej urody. Jednak mam nadzieję, że po drobnym "potknięciu", jakim było Gallardo LP560-4 do stylistów z Lamborghini Centro Stile wróci moc i cokolwiek by to nie było to ujrzymy fantastyczny model.
Auto motor und sport twierdzi, że to będzie czterodrzwiowy koncept zapowiadający dwudrzwiowe gt z v10 pod maską, które ma wejść w 2012.
Wydaje mi sie to dziwne - zazwyczaj wszyscy idą w odwrotnym kierunku, pokazując najpierw jako koncepty wersje dwudrzwiowe, które zawsze mają lepsze proporcje. A jeśli lambo bada rynek, to powinno od razu pokazać coś, będzie możliwie jak najbliższe autu seryjnie produkowanemu.
A mnie się to wydaje dziwne, bo ze 100%-owych planów Włochów na 2012 rok to można na razie wymienić wyłącznie organizację Mistrzostw Europy w piłce nożnej. Nie wydaje mi się, zeby Lamborghini zdecydowało się zaprezentować oficjalny (lub choćby mocno przypliżony) wygląd samochodu, który wprowadzą dopiero za 4 lata. Przecież dzięki temu auto wprowadzane w 2012 roku będzie już rynkowym emerytem, bo wszystkim się zdąży już dawno znudzić. Więc chyba AMuS sobie tak tylko gada, jak to z resztą większość gazet. Za to im płacą .
ja wciąż nie mogę uwierzyć, że to miałaby być 4-drzwiowa limuzyna... IMO zdecydowanie GT i przy okazji bardzo trudna konkurencja dla 612. Z drugiej strony Panamera, Rapide... Tak czy siak po teaserach zapowiada się smakowicie
serwis worldcarfans.com podaje, że auto nazywać ma się Estoque, co po hiszpańsku znaczy miecz. Byłoby więc to ładne nawiązanie do Espady :)
Co do 2-drzwiowe vs 4-drzwiowe - wolałbym szczerze mówiąc eleganckie, luksusowe GT niż usportowioną limuzynę. GT 2+2 z silnikiem z przodu w mojej opinii byłoby świetnym uzupełnieniem gamy. Auto czterodrzwiowe natomiast wydaje mi się zbyt dużym przeskokiem - od dwóch, bądź co bądź dosyć hardcorowych, modeli z silnikami z tyłu od razu do limuzyny.
Za GT przemawia też historia - wystarczy przypomnieć sobie pierwsze modele marki (szczególnie mam tu na myśli 400GT 2+2) i to, czym w zamyśle Ferruccio pierwotnie miała być marka Lamborghini i co oferować :)